Dansen in de regen

door nov 24, 2021Niet gecategoriseerd

Klik hiernaast voor de video horende bij dit blog: Dansen in de regen

~ throwback naar afgelopen zomer~

Dansen in de regen

Weet je wat zo heerlijk is, je innerlijk kind laten spreken. Dat pure kind die je was toen je hier op aarde kwam. Voordat alle zwaarte, trauma en conditioneringen bepaalden wie je bent geworden. Dat kind wil gehoord worden.

Luister jij wel eens naar haar?

Ik deed dat afgelopen zomer. Dansen in de regen. Letterlijk. Ik was met een vriendin in Mondo Verde, een attractiepark met onder andere verschillende aangelegde tuinen, dieren en attracties voor kinderen.

Er waren een aantal tuinen waaronder een Engelse tuin met heggen, een cozy Engelse tuin met plattelandshuis en vijver, tuinen met een Afrikaans tintje eraan én een Japanse tuin met oa een stromend riviertje met steppingstones en zogenaamde zen tuinen. Aan het eind van die zomerse dag was er regen en onweer voorspeld. Toen het zachtjes begon met regenen, bevonden we ons in een van de zen tuinen. We gingen in het gras zitten, de aarde onder ons voelen en de regen over ons heen.

Voor mij was dit een prachtige ervaring om te genieten van wat er is en dat niet te willen veranderen. Dus dat deden we. We bleven zitten in het gras, ook toen het steeds harder begon met regenen en we het enigszins koud kregen in onze korte broek en zomers topje.

Ik genoot van dit moment, het maakte niet meer uit dat het onweerde en regende, nat waren we toch al. Op het moment dat de kou en nattigheid niet meer prettig voelden, konden we even schuilen. Die tuin had ook een Japans thee huisje, waar we eerder voorbij waren gelopen. Daar gingen we even schuilen en een beetje opdrogen. Eerlijk?  Ons innerlijk kind was nog niet tevreden. Wanneer krijg je de kans om zo te genieten van het weer en dat zó te kunnen ontvangen in het moment?!

Dus we besloten om te gaan dansen in de regen. Apart van elkaar, zodat we elkaar konden filmen. Nat waren we toch al, waarom er dan niet nog meer drie dubbel dwars van genieten???
Dit was een heel geschikt moment om de behoefte van dat moment van mijn innerlijk kind te eren.


Wanneer en hoe doe jij dat, luisteren naar je innerlijk kind?

 


NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld