In actie

door okt 12, 2016Overig

Wat heerlijk om te doen: in actie zijn. Iets neerzetten in samenwerking met anderen, waar andere mensen weer iets aan hebben.

Afgelopen zaterdag was dan eindelijk de verwachte dag daar: de Terre des Hommes winkel werd officieel geopend. Samen met twee anderen vormde ik het organisatiecomité en hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan het realiseren van deze dag.

Samen overleggen in vergaderingen, dingen beslissen, sponsoren regelen, burgemeester en kinderburgemeester en directeur van Terre des Hommes uitnodigen, contacten leggen met media. De vrijwilligers in de winkel hebben ook hard gewerkt om de winkel er mooi, schoon en vol met spullen uit te laten zien. Ze bakten koek, cakes en zelfs een heuse Terre des Hommes taart! Ook bedachten ze een actieweek met allerlei aanbiedingen. Die week is nu nog gaande, dus wie iets wil kopen of verkopen: u bent van harte welkom in onze winkel.

En dat allemaal voor maar 1 doel: zorgen dat zoveel mogelijk kinderen die seksueel misbruikt worden in Azië uit de onveilige situatie worden gehaald en in veiligheid kunnen opgroeien.

Voor mij betekende het: in actie zijn zonder triggers, zonder angsten, zonder oude beperkende overtuigingen. (Overigens wel met een gezonde dosis zenuwen, maar dat hoort erbij als je iets nieuws doet.) Wat is het toch fijn om dat te kunnen zeggen. Had je mij een jaar geleden gezegd dat dat kon, had ik je ongelovig aangekeken.

Er is hoop dus. Wat gun ik dat iedereen die met een trauma te maken heeft (gehad).

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld