Zacht

door sep 26, 2016Niet gecategoriseerd

Vandaag kies ik voor zacht

Zacht mezelf omgeven,

zacht woorden fluisteren,

zacht luisteren naar mezelf,

zacht dromen

 

 

Dan kies ik

de zachtste stof

om om me heen te voelen

de zachtste woorden

de zachtste aanrakingen

om een ander te bereiken

de zachtste yoga bewegingen

en het eten oh zo zacht

 

 

is alles doordrenkt van zacht

en word ik gewaar

dat zacht is wat ik wil

en ik nog te vaak kies

voor hard, snel, ‘dat moet even’

 

De waarde van zacht

ben ik nog aan het leren

de waarde van zacht

oh zo vol gevoel

zacht is de weg

 

Dit gedicht heeft een andere insteek dan eerdere gedichten. Dat komt door de inhoud. Als de inhoud rauw, hard, smerig of pijnlijk is, kan ik niet kiezen voor zachtheid. Die is er dan gewoon niet. Nu ik voel dat ik steeds meer en meer die hardheid heb losgelaten, is er ruimte voor iets anders. Is er ruimte voor zachtheid. Misschien ook wel voor het ontdekken van kracht binnen die zachtheid.


NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld