De waarheid

door aug 31, 2016Overig

Een getuige bij een rechtszaak die de eed aflegt, belooft dat hij de waarheid en niets dan de gehele waarheid zal zeggen, voorafgaand aan de ondervraging.

Vandaag gaat de opdracht van de cursus die ik volg over de waarheid spreken. Wanneer je dat niet doet, wijs je eigenlijk een deel van jezelf af. Ja, dat doe ik dus ook. Het lukt me niet altijd gelijk om iets wat in mij leeft, erkenning te geven. Dan wil ik even niet voelen, dan negeer ik een bepaald gevoel. Dan spreek ik dus niet de waarheid tegen mezelf.Ja dat is in tegenspraak met wat ik in dit blog uitleg over overgave. Vandaag vind ik dat dus moeilijk om toe te passen.

Ergens in mij wil een bepaald gevoel, emotie, gedachte erkenning krijgen en die geef ik dan niet. Dat krijg ik op een later moment op mijn bordje, want in de tussentijd is het gevoel wat ik negeerde sterker geworden. Dan probeer ik nog steeds een bepaald gevoel te negeren, totdat dat ook niet meer gaat. Dan moet ik er toch aandacht aan besteden, anders gaat het niet goed.

Ik denk dat niemand altijd en alleen maar de waarheid spreekt (daar zijn we mensen voor), tegen zichzelf en tegen een ander. Je kunt er wel naar streven je ervan bewust te zijn en dat ook daadwerkelijk zoveel mogelijk te doen. En als je dat eens niet doet, herstel dan je fout. Net zoals ik vandaag deed, door een gevoel dat in mijn leefde te erkennen en doorleven. Zodat ik mezelf recht in de spiegel kan blijven aankijken.

 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld