Een wereld van verschil

door jul 29, 2016Niet gecategoriseerd

Een wereld van verschil. Voor en na de SE therapie. Om een beeld te geven en uit te leggen hoe ik dat verschil ervaar, zal ik een lijstje maken van ‘voor’ en ‘na’.

 

Voor: overleven

 • Angst dat ik ’te laat’ ben met iets willen bereiken
 • Geen toekomstbeeld hebben, het studeren of werken kost dagelijks veel fysieke en mentale energie
 • Een tijd lang ernstige RSI klachten te hebben gehad door teveel spierspanning in mijn armen
 • Altijd snel moe zijn
 • Altijd het gevoel te hebben niet genoeg gegeten te hebben
 • Vaak het erg koud hebben
 • Angst om mezelf kwetsbaar op te stellen bij mijn partner en vriendinnen en familie
 • Angst om in vergaderingen op het werk iets te zeggen, het gevoel te hebben dat ‘iedereen iets van me wil, me gaat aanvallen (verbaal of fysiek)’.
 • De diepe overtuigingen hebben ‘het gevoel dat de wereld een gevaarlijke plek is’ en ‘dat ik er niet mag zijn’.

 

Na: LEVEN

Met hoofdletters.

 • Alles wat zich aandient te ervaren
 • Weer te durven voelen
 • weer de energie hebben om dingen te doen
 • Me weer te durven verbinden met anderen, kwetsbaarheid tonen
 • weer plannen durven maken en uitvoeren die goed zijn voor mij

Een  (oud) zedenrechercheur en schrijfster Thérèse Evers an het boek De som der delen heeft op de blog van Samen Helen een gastblog geschreven. Wat zij hierin benoemt als ‘niemandsland’ is het gevoel wat ik momenteel ervaar. Ik heb me zo veel als mogelijk van allerlei angsten, gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties bevrijd die het gevolg waren van mijn ervaring met seksueel misbruik. Het is nog niet helemaal klaar, maar voor 97% wel. Ik heb mezelf bevrijd door de dikke muur die ik had opgebouwd steen voor steen af te breken.

Maar wat nu?

Wie ben ik nu? Wie wil ik zijn? Wat wil ik bijdragen aan deze wereld?

Door het volgen van de cursus ‘Finding your Soul Porpose’ hoop ik daar een antwoord op te vinden. Ondertussen doe ik oude en nieuwe dingen: eindelijk een mozaiek kunstwerk afronden, mezelf uitdagen elke dag yoga of meditatie te doen, voorbereidingen treffen voor een geplande vakantie naar Costa Rica, plannen van een Spaanse taal opfriscursus, vrijwilligerswerk als PR medewerker bij Terre des Hommes, dit blog schrijven…. maar vooral genieten van elke dag en van wat ik bereik!

 

 


NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld