Je eigen ruimte

door jul 22, 2016Niet gecategoriseerd

Ik probeer graag iets nieuws uit. Van de week was ik bij een workshop samen met 2 vriendinnen. De workshop heette ‘Je eigen bubbel’.Je eigen ruimte dus.

Nu ben ik al (van) ver gekomen. Ik voel geen (kinder)angst om te leven meer, heel veel automatische gedachten zijn verdwenen, het dagelijkse ik-heb-altijd-hongergevoel en intense moeheid zijn verdwenen, praktisch alle triggers zijn weg. Ik maak mezelf niet meer kleiner dan ik ben. Ik bewoon mijn lijf met meer zekerheid, loop letterlijk meer rechtop. Het harde werken wordt beloond dus. Mensen om mij heen zien een stralende Ingrid. Ik krijg complimenten over de levendigheid en kracht die ik schijn uit te stralen. Het is fijn om die complimenten te krijgen, dat bevestigt alleen maar dat ik goed bezig ben. Ik ben er nog niet, maar ik ben heel goed op weg.

Ondanks al die vooruitgang, moest ik een aantal drempels over om deze workshop te volgen. Het onderwerp ‘je eigen ruimte innemen’, dat vraagt om me kwetsbaar op te stellen, mijn eigen ruimte te leren voelen, bewegen en dansen, afstemmen op een ander door samen oefeningen te doen. Gelukkig met 2 anderen die ik ken. Maar met een docent die ik voor het eerst zag. Een man die ook nog indringende ogen had. Die ogen riepen geen angst op, maar ongemakkelijk was het wel.  Ik deed liever met een van de twee anderen samen de oefeningen. Gelukkig zag en benoemde de docent mijn spanning en liet hij mij bijna alle oefeningen met een van de anderen doen. Ik voelde me gaandeweg de workshop steeds meer op mijn gemak. Ook dat benoemde de docent. De houding van de docent kwam op mij heel respectvol en professioneel over. Hij liet mij zien: ik respecteer je grens. Die ervaring had ik wel al eerder en vaker gehad, maar dan altijd bij mensen die ik al langer ken. Op het eind begon ik zelfs plezier in de oefeningen te krijgen. Er waren een aantal oefeningen die ik geweldig vond om te doen. Ook dat is leven met wat er is. Leven met spanning én plezier. En dan uiteindelijk kunnen zeggen: ik ben blij dat ik dit heb gedaan!

 

 


NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld